Diensten

Aanplanting

Plant de juiste haag op de juiste plaats

Vooraleer een (nieuwe) haag te planten, bereiden we de plantgrond voor. Een haag houdt er immers van in een goed bemeste, waterdoorlaatbare, goed omwoelde grond geplant te worden. Dobias Koudijzer doet dit voor u.

Een haag kan u planten als afscheiding, windscherm, om iets aan het zicht te onttrekken, om vakken te omranden, om privacy te creƫren, als architecturale blikvanger of juist als achtergrond.

In bijna alle tuinen vindt u hagen terug. Afhankelijk van het doel van de haag, kiest Dobias Koudijzer de juiste planten. Een belangrijke keuze is het al dan niet groen blijven van de haag in de winter.

Haagplanten worden verkocht in pot, met kluit of met blote wortel afhankelijk van de soort. Grotere planten van coniferen of lauriersoorten hebben altijd een kluit. Beuk wordt steeds aangeboden met blote wortel.

Omdat kluitplanten en planten met blote wortel uit volle grond gerooid worden, dienen we rekening te houden met de juiste plantperiode. Er kan pas aangeplant worden, wanneer deze planten in rust zijn. Voor planten met blote wortel is dit van begin november tot einde maart/half april.

Kluitplanten plant Dobias Koudijzer aan vanaf half oktober tot half april (behalve bij vorst overdag).

Planten in pot verlengen het plantseizoen en kunnen het gehele jaar door uitgeplant worden.

  • Transparante prijzen
  • Streven naar perfectie
  • Jarenlange ervaring
  • Jong & dynamisch
  • Naleven van afspraken
  • Correcte offertes