Diensten

Keermuren

Vakkundig geïntegreerd en geplaatst

Staat uw grond op een helling? Of is uw tuin gewoon één groot heuvelig vlak?
Geen nood! Dobias Koudijzer vangt deze hoogteverschillen op met behulp van keerwanden.
Dankzij dit soort muren kan u namelijk optimaal gebruik maken van een heuvelige tuin, zonder dat u hem hiervoor helemaal moet gaan uitgraven. Zo kan u op een mooie manier gaan spelen met de niveauverschillen en verschillende plateaus creëren, die u elk op een andere manier kan inrichten.

Keerwanden bestaan in allerlei soorten en maten

Een keerwand is in feite een aparte muur die gebruikt kan worden om water of grond tegen te houden. Meestal zal een keerwand dan ook bestaan uit beton, maar u kan evengoed kiezen voor keerwanden die worden gemetst of die worden opgebouwd uit verschillende blokken.
De belangrijkste eigenschap van een keerwand is immers dat hij zorgt voor een scheiding, bijvoorbeeld bij hellende bouwgronden waar hij hoogteverschillen kan opvangen of waar hij kan voorkomen dat bij felle regen de grond naar beneden gaat schuiven. Naast het gebruik in de tuin worden keerwanden bovendien ook gebruikt voor het bouwen van kelders en zwembaden, en hebben deze muren ook in de industriële sector hun vaste stek.

Maak van een keerwand een echte blikvanger

Een keerwand hoeft helemaal niet saai of lelijk te zijn. Zeker de keerwanden voor in de tuin bestaan in verschillende uitvoeringen, zodat ze een heuse eye catcher kunnen worden of net perfect in uw tuin kunnen worden ingepast. Zo kan u kiezen voor de natuurlijke look van een houten keerwand waarbij u eveneens kan kiezen tussen dikke of dunne keerwanden, grof of net strak, enzovoort. Indien u toch voor een betonnen keerwand gaat kan u deze in verschillende kleurtjes vinden om toch wat decoratiever te ogen in uw tuin. Voorts kan u betonnen keerwanden bekleden met steenstrips of natuursteen en kan u er natuurlijk ook klimplanten laten tegen groeien.

  • Transparante prijzen
  • Streven naar perfectie
  • Jarenlange ervaring
  • Jong & dynamisch
  • Naleven van afspraken
  • Correcte offertes